A Samsung League of Legends Roadshow elérkezett 2016/17 évadának utolsó állomásához, amely szeptember 30-án kerül megrendezésre a Telekom Krisztina körúti központjában. A rendezvénysorozat középpontjában továbbra is a legerősebb hazai 5v5 csapatok küzdelmei állnak, tekintsünk hát bele, hogy mi történt eddig és mi várható Budapesten!

 

A Samsung League of Legends Roadshow elsődleges célja, hogy a hazai esport életet – kiemelten a League of Legends-et – felpörgesse hazánkban, ezáltal lehetőséget biztosítson a csapatok számára, hogy több versenyen vehessenek részt. Természetesen a látogatóknak, valamint az online nézőknek is egy minőségi rendezvényt szolgáltatunk, számtalan nyereménnyel és interaktív programmal.

Ezekkel a célokkal indult útjának a rendezvénysorozat 2016 július 27-én, amikor a Debreceni Egyetem lovardájának épületében megrendezésre került az első Roadshow állomása. A verseny- és rendezvénysorozat azóta folyamatos fejlődésen ment keresztül, minden állomáson megpróbáltunk újítani és fejleszteni azokat a dolgokat, amiket a látogatók és versenyzők javasoltak.

 

Ez történt eddig...

A Roadshow 5v5 bajnokságának koncepciója alapján az utolsó, budapesti rendezvényen csapnak össze azon csapatok, amelyek egy korábbi rendezvényen kvalifikálták magukat a nagy-döntőre. A kvalifikáció menete ugyan egyszerű, leérni mégis nehéz volt: az egyik korábbi Roadshow állomáson a csapatnak el kellett jutnia a döntőig. 

Egy gyors Roadshow-történelemmel idézzük fel, hogy melyek is voltak ezek a csapatok.

League of Legends Roadshow fényképe.Debrecen

A Samsung League of Legends Roadshow első (debreceni) állomásának 5v5 kupájára 24 csapat nevezett, azzal a céllal, hogy elvigyen egy részt a szponzorainknak köszönhetően magas értékű összdíjazásból. A nyeremény – összes további vidéki rendezvényhez hasonlóan – ugyanis a nyertes csapat számára 5 darab Samsung gamer monitor, a második helyezett számára pedig 100.000 forint készpénz volt. A helyszínen az imént felsorolt díjakért az online kvalifikációkból kikerülő két csapat küzdhetett meg, amelyek a 2016-os év tükrében nem meglepő módon a WiLD és a THR volt. A szoros döntőt a Team Horizon Reapers nyerte 3-2 arányban.

THR line-up: Frather, Bluerzor, Skinzor, Joe, LittlePwny
WILD line-up: Wazier, Funzkai, Adm, hi im mate, Hextasy

 

 

Szekszárd

Szekszárdi rendezvényünk 2016 november 5-én került megrendezésre a Babits Mihály Kulturális Központban. Nagy örömünkre a rendezvényre számtalan helyi csapat nevezett, akiknek közös kérésükre, a szekszárdi Roadshow offline fordulóira nem csak a döntős, hanem már a negyeddöntős csapatok is, vagyis nyolc csapat jutott le. Ahhoz, hogy időben lemenjenek a mérkőzések, két színpadot is felállítottunk, azonban így is csak BO3 döntőre volt idő. A végső összecsapást a Wonder Stag e-Sports vívta a Myrevenge e.V Hungary ellen, melyet a MYR nyert meg 2-0 arányban.

MYR line-up: Frather (immáron második Roadshow-győzelmével), Benji, Robusto, Exworm, Geller

 

 

 

 Szeged

A 2017-es év első Roadshow rendezvényére Szegeden került sor a Szentgyörgyi-Albert Agórában. Az online selejtezőkről három csapat juthatott le az offline rendezvényre, ugyanis az egyik elődöntőt a helyszínen bonyolítottuk le, melyet a Nice Gaming játszott a WILD ellen. A szoros összecsapás első mérkőzésén Wazier helyett Postás Józsi játszott beugróként, ám végül Wazierrel kiegészülve a WILD győzedelmeskedni tudott 2-1 arányban. Ezzel a győzelemmel meneteltek a döntőbe, ahol a RIFT Esports az online elődöntőből bekerülve fogadta őket. A döntő kevésbé szoros összecsapása 2-0-ás WILD győzelmet hozott, így a WILD második érmét szerezhette meg a Roadshow jelenlegi évadában, amely ezúttal aranyra változott!

WILD line-up: Wazier, Dome, Adm, hi im mate, Hextasy
RIFT line-up: Carabon, Lifefish, Kubu, Frenna, Dugo

 

 

League of Legends Roadshow fényképe.Győr

Legutóbbi és egyben legutolsó vidéki rendezvényünk a 2016/17-es évadban a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központban kapott helyet. Az 5v5 lébonyolítása a szegedihez hasonlóan egy online és egy offline elődöntővel, majd egy offline döntővel történt. A színpadon először a One Piece Esports és a RIFT Esports összecsapását lehetett megtekinteni, melyet a One Piece Esports tudott megnyerni, ezzel kvalifikálva magát a Nice Gaming ellen játszandó döntőbe. A BO3 összecsapásban végül az online elődöntőből bekerült Nice Gaming tudott győzedelmeskedni, így ők lettek a győri rendezvényünk nyertesei, ezzel bezsebelve a Roadshow látogatók által már jól ismert Samsung monitorokat.

N6 line-up: Blice, Funzkai, Cuhi, Kukimuki, Vioreleeee
OP line-up: Kulacs, Paresz, FeberN, Yaztrom, Kuksis1

 

 

És akkor következzen Budapest!

 

A bejutott csapatokról

A vidéki rendezvények végeztével jöhet az összes bejutott csapat által várt budapesti nagy-döntő. Követve a bajnokság koncepcióját, a bejutott csapatok bekerülési sorrendben: THR, WILD, MYR, WSE, RIFT, N6, ATG, BTM. A csapatok közül az utolsó kettő, nevezetesen az Afterglow és a Beautiful Talented Men bejutása igényelhet némi magyarázatot részünkről. Az Afterglow esetében egy olyan témában kellett döntést hoznunk, ami visszatérő kérdés minden, időben hosszabb rendezvénysorozatnál – többek között a Magyar Elit Bajnokságnál is -, mégpedig a csapatváltozásokhoz való igazodása a versenynek. A csapatokon belüli cserék, főleg a mai magyar esport szcénában, kifejezetten gyakoriak, a játékosok és a csapatmanagerek folyamatosan keresik a lehetőségeket a lehető legjobb összeállítás érdekében. Alapesetben, amikor egy csapatban változás vagy csere történik, az org, vagyis a csapat mögött álló cég/brand tarthatja meg a döntőre megszerzett pozíciót. A One Piece Esports és az Afterglow esetében azonban a teljes csapat (edzővel együtt) vált ki, ezért a helyzet megvizsgálása után arra a döntésre jutottunk, hogy jogosabb a kivált csapatnak adni a pozíciót.

A Beautiful Talented Men bejutásának esetében az a körülmény játszott közre, hogy a Budapesti döntőt 8 csapatra terveztük, azonban a megadott feltétellel csak 7 csapat bekerülése lehetséges. A hely pótlásának érdekében megkerestük a bejutott csapatokon kívül legesélyesebbnek tartott két csapatot, a Team Plague-t és a BTM-et, akik egy BO5 összecsapásban mérhették össze tudásukat. Ezen mérkőzéseket a BTM nyerte 3-0-ra kiegyensúlyozott és magabiztos játékkal, ezzel megszerezve az értékes helyet.

A végső lista igy a következő:

  • Team Horizon Reapers
  • WiLD.CoolerMaster
  • Myrevenge e.V Hungary
  • Wonder Stag e-Sports
  • RIFT Esports
  • Nice Gaming
  • Afterglow
  • Beautiful Talented Men 

Ezen csapatok fognak augusztus közepétől péntekenként megküzdeni azért, hogy bejuthassanak a budapesti offline döntőre, ahol 1,2 millió forintnyi összdíjazás várja majd őket. A Magyar LOTV Twitch csatornáján lehet majd nyomon követni minden online mérkőzést, melyek időpontjairól és lebonyolításáról egy következő cikkben fogunk tájékoztatást adni.

A jelenlegi átigazolások mellett nehéz megmondani, hogy melyik csapat lesz a legjobb, de egy biztos: rendkívül izgalmas mérkőzések várnak ránk, nem csak offline, hanem már a selejtezők alatt is. Hamarosan jövünk további információkkal!